Begeleiding

Mieke Nakken
Mieke Nakken

Het yoga wandelweekend wordt begeleid door mij, Mieke Nakken, samen met Carla Groen. Ik heb een grote liefde voor de natuur; of het nu uitgestrekte stranden, de uitdagende bergen of juist de heerlijke bossen zijn. De combinatie van yoga en natuur klopt voor mij helemaal!

 

Ik ben yogadocent en heb de internationale Sivananda Yoga Opleiding gevolgd. Daarnaast heb ik de afgelopen twintig jaar regelmatig zelf les gehad in (vooral) Iyengar,  Ashtanga en Yin yoga bij verschillende yogadocenten in voornamelijk India, Thailand en Nederland.

 

Mijn yogalessen zijn beinvloed door Iyenkar Yoga met de nadruk op ''alignment'' en bewust yoga beoefenen. Tevens doceer ik ook Yin Yoga waar ik een groot fan van ben! De combinatie van deze verschillende vormen van yoga maakt de beleving compleet.

Ik woon en werk een groot deel van de zomer in Val Sinestra (Zwitserland). In de wintermaanden reis ik geregeld, met fiets of yogamat, door Azië of Zuid-Amerika.

In Nederland is Zeist mijn thuisbasis waar ik ook yogales geef.

 

 

 

Carla Groen
Carla Groen

Sinds 2004 geeft Carla yogales in haar eigen yogaschool De Dolfijn. Voor die tijd heeft ze in Afrika en Midden Amerika gewerkt en voorlichting gegeven aan boeren over duurzame, biologische landbouw. Daar hielp de yoga haar om in balans te blijven en een rustpunt in zichzelf te vinden, ook als ze ver van huis was.

 

Carla heeft in haar jeugd veel gedanst en aan wedstrijdzwemmen gedaan. Het mooie aan yoga vindt ze dat het er juist niet om gaat of je mooi in een houding staat en dat het niet competitief is. Het gaat er om dat je binnen jouw grenzen leert bewegen en dat je beter in je vel komt te zitten. Ze heeft opleidingen gevolgd in hatha yoga, yin yoga en poweryoga.

 

Carla geeft in haar praktijk ook ayurvedische massage en andere vormen van healing. Ook is ze bekend met de ayurvedische voedingsleer.