Yoga & wandelen tijdens de vakantie

Veel mensen wandelen al tijdens hun vakantie. Het is heerlijk ontspannend vooral wanneer je mooie uitzichten hebt. Yoga versterkt deze beleving en versterkt de ontspanning van het lichaam. Lees hier meer over wat je kunt verwachten en probeer het uit!

Reset en Yin yoga

yoga en wandelen. Zwitsesre alpen
Yoga voor iedereen!

 

Elke ochtend beginnen we met een yogales. De stijl waarin ik lesgeef, is gebaseerd op Reset en Yin yoga. 

 

Het is voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je een beginner of ervaren yoga-beoefenaar bent.

 

De dagen starten we met een yin yogales.

 

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yogabeoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Een van de mooiste voordelen van Yin yoga is de stilte die het kan brengen maar ook de verbinding met je gevoel en je lijf!

 

Je kunt Yin yoga beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging! 

 

Een andere vorm is de reset yoga. Iedere avond eindigen we de dag met een fijne, uitdagende én ontspannende reset yogasessie.

 

De voordelen van yoga

Yoga maakt je soepel, sterk en zacht. De houdingen helpen je bewust te worden van je lichamelijke mogelijkheden en hebben tevens een ontspannende en harmoniserende werking op lichaam en geest.

 

Door yoga word je bewuster van jezelf en je omgeving. Het wordt makkelijker om in het moment te leven! Kortom: een heerlijke start van de dag.

 

 

Wandelen in Val Sinestra

Yoga en wandelen in de bergen. Val sinestra. Zwitserse alpen
Het mooiste dal om te wandelen in combinatie met yoga

 

Val Sinestra is een stil zijdal in het Unterengadin dat in 2011 als het mooiste dal van Zwitserland is uitgekozen. Het ligt in het oostelijke puntje van Zwitserland, vlakbij de Italiaanse en Oostenrijkse grens. De natuur is er ongerept en puur.

 

De omgeving biedt veel wandelmogelijkheden, met schitterende uitzichten, indrukwekkende bergtoppen, stilte en frisse lucht.

 

 

Mooie wandelroutes met pieken en dalen

De maanden juli, augustus, september en oktober zijn heel geschikt voor het maken van wandelingen. De heerlijke temperatuur en sneeuwvrije toppen bieden de mogelijkheid om hoog te kunnen lopen. Ook wat minder hoog zijn de paden mooi en vinden we nog genoeg bloemen om van te genieten.

 

 

Panoramaroute Engiadina Bassa

Het dal biedt de wandelaar vele wandelroutes, zoals de bekende en mooie wandeling over de hangbruggen naar het gehucht Zuort. Ook de panoramaroute Engiadina Bassa is zeker de moeite waard. Dit is een zeer afwisselende route, voor een groot deel boven de boomgrens. Het biedt, zoals de naam je al doet vermoeden, schitterende uitzichten.

 

 

Voor klimmers en beginners

Wil je graag een een top beklimmen? De Arina (2828m) en de Mutler (3297m) zijn echte uitdagingen!

 

Ook voor de minder geoefende wandelaars zijn er volop mogelijkheden in dit gebied.

Veel wandelingen kunnen gestart worden vanuit het hotel, onze verblijfplaats. Op verzoek maken we gebruik van de hotelbus, bijvoorbeeld naar de beroemde Morteratsch gletsjer. We kunnen ook de kabelbaan nemen vanuit Scuol of Ftan, zodat we op hoogte een mooie wandeling kunnen maken en misschien zelfs even in het bergmeertje kunnen zwemmen....