Mieke Nakken, Craniosacraal therapeut

Mieke Nakken
Mieke Nakken aan het werk

Na mijn opleiding en eerste werkervaring in Nederland ben ik gaan reizen en wat meer van de wereld en zijn mensen gaan ontdekken. 

 

Tijdens mijn reizen kwam ik in aanraking met vele vormen van lichaamswerk en in India raakte ik geïnspireerd door yoga en meditatie.

Yoga en meditatie

 

In de afgelopen 25 jaar heb ik veel les gehad in verschillende vormen van yoga en vipassana meditatie in Thailand, India en Nederland. Ik heb door deze opleidingen veel geleerd en de techniek heeft me veel inzicht gegeven in de werking van het lichaam en de geest. 

 

 

Yoga, wandelen en reizen; dat moet gedeeld worden!

De yogakennis en -ervaring combineer ik sinds 2008 in yogareizen. Ik organiseer heerlijke yogawandelweken in Zwitserland en yogawandelweekenden in Nederland.  Het ontspannende effect van yoga in een mooie omgeving is iets dat iedereen een keer zou moeten meemaken. 

Reikimaster en ayurvedische masseur

Yoga en meditatie is de rode draad voor mij, maar ik heb daarnaast reiki inwijdingen ondergaan en ben een reikimaster. Ook heb ik een ayurvedische massage opleiding afgerond.

 

Door het geven van yogalessen, ayurvedische massages en reiki behandelingen ontmoette ik veel mensen met verschillende klachten. Dit wakkerde mijn interesse voor het menselijke lichaam en de psyche meer en meer aan. De samenhang tussen lichamelijke- en psychische klachten is iets waar ik vaak met verbazing en verwondering naar keek. 

 

 

 

Cranio sacraal therapie

Ik ontdekte cranio sacraal therapie in 2013. Deze behandelwijze heeft juist deze samenhang als uitgangspunt. Door de zachte aanraking en de effectiviteit van de behandelingen ben ik de opleiding gaan volgen.

 

Naast de yoga, massage en reiki behandel ik ook op basis van cranio sacrale technieken. Ik heb de opleiding tot cranio sacraal therapeut in 2017 afgerond.