Ervaringen yoga wandelvakantie

 

Eline (augustus 2023)

 

Erg onder de indruk van Val Sinestra en de natuur, wat een top locatie.

Wat hebben we genoten van de wandelingen.

Het hotel is bijzonder, even als het eten, super lekker.

Onder vakkundig, gepassioneerde en liefdevolle begeleiding van Mieke!

De Yogasessies waren effectief en voor iedereen toegankelijk.

Ontzettend dank je wel voor alles!

De slogan “alles mag, niks moet”, is ons op het “soepele” lijf geschreven.

 


 

Jolande (augustus 2023)

 

 Mijn eerste kennismaking met bergwandelen. Wist niet dat het zo leuk kon zijn en dat je er zo vrolijk van kon worden. Mieke had voor elke dag een mooie wandeling en elke keer zo anders in een tempo voor iedereen. In combinatie met 2x yoga, geen enkele spierpijn. Mieke heeft er een speciale week van gemaakt.

Reuze bedankt dat je er voor ons was, je niet aflatende energie, de hele dag, ongelooflijk! 

Tot een volgende keer.

 


 

 

Ute (juni 2023)

 

Een yoga/wandelvakantie met Mieke is een cadeau voor jezelf!

Ze neemt je mee op de meest prachtige wandelingen in het Zwitserse berglandschap.

Op de yogamat leert Mieke je om te zakken van je hoofd in je lijf. Zij is een fantastische yogadocente. 

 

Je zult merken dat je in een paar dagen helemaal tot rust kan komen en je conditie tegelijkertijd stukken voorruit gaat. Ik heb deze week in val Sinestra ervaren als ontspannend maar ook uitdagend en vooral heb ik genoten van de unieke locatie, de fijne mensen in de groep, het lekkere eten en dat alles onder de perfecte leiding van Mieke met haar enthousiasme voor yoga, haar liefde voor de natuur en haar betrokkenheid bij iedereen.

 

Dank je wel Mieke!

 

 


 

 

Dinie (juni 2023)

 

Mijn eerste yoga/wandel vakantie en wat een goede keuze!

Ik zou bijna niet mee gaan ivm een blessure aan mijn voet. Maar ben toch mee gegaan met de gedachte dat ik yoga wel kan doen en anders zou gaan fietsen ipv wandelen.

De Reset yoga was een ware uitkomst voor mijn voet. Ik herstelde prima waardoor ik toch elke dag heb gelopen. Mieke is een echte prof. Ze weet overal de weg waardoor je op de mooiste plekjes komt. Iedere dag is een verrassing!

En voor de yoga geldt hetzelfde. De locatie ( Val Sinestra) is heel bijzonder en het eten is fantastisch. Ik had dit voor geen goud willen missen. Van mij krijgen deze vakantie en Mieke een 10!

Een tip als je gaat, neem een goede rugzak mee, met steun op je heupen en neem wandelstokken mee die je in kunt schuiven!

 


 

Monique (oktober 2022)

 

Eigenlijk kan ik kort zijn: voor herhaling absoluut vatbaar! Dankzij de fijne en professionele yoga lessen met gecombineerd heerlijke ; mooie wandelingen in de bergen en de vrijheid om te doen wat je zelf wilt. Genoten! Dank je wel Mieke je weet iedereen aandacht te geven zonder iets op te leggen.

 


 

Danny (augustus 2022)

 

Wat hebben we een prachtige, boeiende week gehad onder jouw enthousiaste begeleiding. 

De yogalessen gingen dieper dan ik ooit beleefd had!!!

De wandelingen in die prachtige bergen zalig vermoeiend!!! En zo fantastisch gegidst. Wij konden het loslaten en jij maakte het mogelijk. Top!!!

Maar natuurlijk was mijn cranio sessie ook gigantisch bijzonder. Dat draag ik diep in mijn hart mee, daar kan ik kracht uit putten. Dit alles werkt nog wel door!!! Dus TOPWEEK!!!! 

En voor herhaling vatbaar!!! 

 


 

Ellis (oktober 2021)

 

Prachtige vakantie gehad, vele mooie wandelingen gemaakt in de warme herfstzon. Intensief door de yin yoga  erbij, maar heel erg de moeite waard, echt een super vakantie gehad. Mieke is enthousiast, betrokken, heel deskundig zowel met yoga als in de bergen! 

 

 


 

Pauline (oktober 2021)

 

Mieke is een professionele, betrokken reisleider en een gedreven yogalerares. Samen met de prachtige omgeving en de bijzondere accommodatie is deze reis zeer de moeite waard. 

 

 


 

Carolyn (augustus 2021)

 

Onder leiding van Mieke naar Zwitserland geweest voor een yoga en wandelvakantie vanuit het Val Sinestra. Deze yogavakvrouw laat je heerlijk ontspannen tijdens de yin yoga sessies en begeleid je op de mooiste bergwandelingen. Danzij haar kennis van de bergroutes kom je op de meest betoverende plekken in de natuur! Ik kwam uitgerust en opgeladen weer terug: een aanrader!

 

 


 

Thecla (augustus 2021)

 

De yoga- wandelvakantie in Val Sinestra was voor mij een groot cadeau…alles was perfect geregeld; van de busreis, het heerlijke ontbijt, de zelfgemaakte lunch, tot het 3 gangen diner. Dit alles mede mogelijk gemaakt door het vriendelijke team van vrijwilligers.

Het hotel is gelegen tussen de bergtoppen, met geweldige uitzichten en meerdere zonneterrassen. Ik heb het ervaren als zeer sfeervol; het ademt rust en ruimte uit.

De yoga en wandelingen van Mieke waren in een woord: heerlijk! Ik heb het ervaren als een perfecte combinatie van “naar binnen- en naar buiten gaan”. Mieke neemt je op natuurlijke wijze mee in haar enthousiasme voor de bergen en de yin-yoga!  

 

Ik heb intens genoten en had het gevoel een maand weg geweest te zijn!

 


 

Nancy (juli 2021)

 

Uitermate goed georganiseerde en gezellige yoga-wandel vakantie in 't prachtige Val Sinestra. Mieke zorgt er voor dat iedereen het naar zijn zin heeft & organiseert mooie wandelingen & hele fijne en leerzame yogalessen. Een hele mooie herinnering die ik niet snel meer vergeet. 

 


 

Nelly (juli 2021)

 

Een geweldig fijne week die ik iedereen zou gunnen/aanraden. Mieke is een vrolijke energieke liefdevolle vakdocente en ervaren bergwandelaar. Ze heeft met ons de mooiste wandelingen gedaan in het paradijdelijke Zwitserland. Val Sinestra ligt in een prachtig dal aan een snelstromend ruisend riviertje. Je voelt je er snel thuis door de ongedwongen gemoedelijke sfeer. Het eten (vnl vegetarisch) is goed en gezond. Ook veganisten kunnen er goed en smakelijk eten. 

De yoga van Mieke is gewoonweg top, wat een vakvrouw!

Een 10 voor deze week!!

 


 

Tineke (augustus 2020)

 

Val Sinestra kende ik al voordat ik me opgaf voor de yogawandel week met Mieke. Een prachtig kurhotel, in volstrekt oude grandeur, op een afgelegen plek,  in de ruige en tevens lieflijke Engadin. Voor de een is dit luxe, voor de ander back to basic, voor mij geldt het eerste. Het was een heerlijke week waarin alles meezat. Een fijne groep met gelijkgestemden, en het mooist denkbare weer. Naast de prachtige wandelingen, waarvoor een basisconditie voldoende is, was er dagelijks 's ochtends en 's avonds yoga en daarbij was er voor ieder tijdens de week nog een individuele behandeling naar keuze (cranio-sacraal of massage). Mieke is een zeer ervaren reisbegeleidster, yogadocente/ therapeut(willekeurige volgorde). Ze was prettig aanwezig maar er was alle ruimte om eigen keuzes te maken. Ik kan haar reizen zeker aanbevelen...we hadden een reis om naar terug te verlangen!

 

 


 

Brid (augustus 2020)

 

Very well organized - plenty of activity to choose from

 

Retreat was very well organized, Mieke took good care of us - making sure we were comfortable and happy with the program but with the option to plan our own day if we wanted. Food was great, varied menu and very generous - open buffee. Friendly hotel staff.

 


 

Astrid (oktober 2019)

 

Ik heb een ontzettend mooie week gehad en kijk er met veel plezier en voldoening op terug. De manier waarop Mieke leiding geeft is heel prettig, gestructureerd en toch heel betrokken. Ze geeft heel heldere instructies,  persoonlijke aandacht en doet dit op een rustige professionele manier.  Haar ervaring op alle gebieden spreekt boekdelen. Ook haar enorme energie en enthousiasme is heel gastvrij.....kortom: complimenten en het smaakt naar meer! 

 


 

Marijke (oktober 2019)

 

Heerlijke wandelingen met goede afwisseling tussen stilte en mooie verhalen van Mieke.

Superfijne yoga!

 

 


 

Jan-Hendrik (augustus 2019)

 

Val Sinestra in Zwitserland "riep" mij al een paar jaar. En deze zomer besloot ik daar gehoor aan te geven samen met Sieta, met mijn geliefde. "Last minute" gaven we ons op voor de yogawandelweek. Wat een aangename verrassing! 

Wij vonden de yogales een heerlijke start van de dag. Niemand van de groep van 12 sloeg ook maar één ochtend over. Mieke is ervaren en sluit heel kundig aan bij "dat wat werkt" in een mooi tempo. Heel zorgvuldig, alert en enthousiast, zo ging het ook in haar rol als begeleidster van het wandelen. Prachtige omgeving zo ver weg van de bewoonde wereld midden in de schitterende natuur. Vielen, vielen Dank!

 

 


 

Marcel (augustus 2019)

Yoga en wandelen in Zwitserland, wat een prachtige combinatie! 's Ochtends vroeg eerst 1,5 uur mooie rustige yoga van Mieke. Dan ontbijten en vervolgens wandelen in het gebied rondom Val Sinestra, met elke dag weer een ander panoramisch uitzicht. Je kunt goed merken dat Mieke al 20 jaar wandelingen in dit gebied organiseert want ze kent zowel de makkelijke als de moeilijke routes op haar duimpje. Het hotel Val Sinestra is een plaatje. Wat voor mij mede de doorslag gaf om deze reis te boeken, is het feit dat het hotel een eigen bus laat rijden die je in ruim 12 uur rechtstreeks van Arnhem naar Val Sinestra en terug brengt voor een heel schappelijke prijs. Dus als je opstapt in Arnhem kun je meteen alles loslaten. Als je dan ook nog een leuke groep hebt en prachtig weer; dan is alles TOP geweest! 

 


 

Nienke (augustus 2018)

 

De yogawandelweek in Zwitserland is mij ontzettend goed bevallen, beter dan ik me van tevoren in kon denken. De combinatie van de ochtend starten met yoga, overdag prachtige wandelingen maken en vervolgens thuiskomen in het sprookjesachtige Val Sinestra, waar iedere avond heerlijk eten op ons stond te wachten, maakten mij heel blij!

Mieke had mooie afwisselende wandelingen voor ons uitgezocht. Deze waren prima vol te houden voor mij als beginnende wandelaar maar ook leuk voor de meer gevorderde wandelaar. Daarnaast zorgde ze met haar open, enthousiaste houding voor een goede sfeer binnen de groep, die bestond uit deelnemers van allerlei leeftijden.

Als je een dag geen behoefte had om met de groep mee te wandelen, maar lekker je eigen plan te trekken, was dit geen probleem en kreeg je van Mieke nog de beste tips mee voor leuke wandelroutes of te bezoeken dorpjes in de omgeving. 

Al met al een absolute aanrader dus!

 

 


Pauline (september 2017)

 

Op een prachtige plek in Graubunden omringd door een overweldigende natuur, heb ik twee keer een fantastische tijd gehad. 7.30 Uur 's ochtends op het matje in de serre naar de stem van Mieke luisteren en haar aanwijzingen volgen. Zonder muziek, maar met het geluid van het water van de rivier. Afsluiten met een prachtig lied voor de ontspanning. Na 1 1/2 uur yoga met volle energie aan het ontbijt en dan heerlijk de hele dag wandelen in de bergen.

De combinatie yoga, wandelen, prachtige natuur is super. En niet te vergeten het heerlijke eten op Val Sinestra. Voor mij waren het weken dat mijn hoofd tot rust kwam en ik daardoor met meer energie thuiskwam.

Een aanrader!

 


Bowine (juni 2017)

 

Samenzijn, ontspanning, inspanning en genieten!

 

Elke dag starten we met een fantastische yogales en vaak sluiten we de dag er ook mee af.

De yoga die Mieke geeft is super fijn:

Heel belangrijk is hoe je staat, hoe je je voeten op de grond zet, het voelen van het contact met de aarde en vandaar uit een stevige balans krijgen. Vanuit deze kracht kun je met volle aandacht de yoga oefeningen doen. Daarbij is natuurlijk ook de  ademhaling heel belangrijk.

Na de yoga is er altijd een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan voor een prachtige tocht  in de bergen van Zwitserland of het mooie natuurgebied in de Achterhoek.

Met een kleine groep maken we dagwandelingen die voor iedereen mogelijk zijn. Dat is het fijne van wandelen met Mieke, ze worden aangepast aan de groep, waardoor iedereen die fit is mee kan doen. En waarbij het genieten van het wandelen voorop staat.

Je voelt je dan ook snel thuis in een groep van aanvankelijk onbekende mensen.

In de avond wordt er altijd lekker gekookt en is er daarna tijd voor ontspanning in de vorm van wat lezen, wat kletsen, een spelletjes doen, een wijntje drinken ect.

 

Na een week of weekend kom je dan ook weer helemaal ontspannen thuis!

 


 

Elisabeth (juni 2017)

 

De yogawandelweken in Val Sinestra zijn een aanrader als je van yoga en wandelen houdt!

 

Je wandelt bovendien in een prachtige omgeving en het eten is geweldig! Er hangt daar een mooie sfeer en al wandelend praat je de ene keer met die en de andere keer weer met een ander. Over het algemeen zijn het een beetje gelijk gestemde mensen die voor deze week kiezen. Mieke huppelt om je heen, geeft goede yogalessen en houdt alles goed in de gaten: een vrolijke verschijning waar je blij van wordt.

 


Joost (juni 2016)

 

Voor het eerst voor mij naar Zwitserland. Het dal waarin Val Sinestra ligt, is van een prachtige schoonheid. De natuur is er in het vroege voorjaar al prachtig. We hebben er fantastische wandelingen gemaakt. De routes waren door Mieke met zorg uitgezocht en haar begeleiding was erg prettig. Het was heerlijk om 's ochtends met 1 1/2 uur yoga te beginnen. Het maakt het lijf lekker soepel, wat het aangenaam wandelen ten goede kwam.