yoga en wandelen

Yoga:

 

Elke ochtend beginnen we met een yogales. De stijl waarin ik lesgeef, is gebaseerd op Hatha en Iyenkar yoga. Het is voor iedereen, beginner of ervaren, geschikt. De anderhalf uur durende les bestaat uit een combinatie van pranayama (ademoefeningen), asana's (houdingen) en ontspanning. Yoga maakt je soepel, sterk en zacht. De oefeningen helpen je bewust te worden van je lichamelijke mogelijkheden en hebben tevens een ontspannende en harmoniserende werking op lichaam en geest. Door yoga word je bewuster van jezelf en je omgeving. Het wordt makkelijker om in het moment te leven! Kortom: een heerlijke start van de dag.

 

yoga en wandelen in de bergen

Wandelen:

 

Val Sinestra is een stil zijdal in het Unterengadin dat in 2011 als het mooiste dal van Zwitserland is uitgekozen. Het ligt in het oostelijke puntje van Zwitserland, vlakbij de Italiaanse en Oostenrijkse grens. De natuur is er ongerept en puur. De omgeving biedt veel wandelmogelijkheden, met schitterende uitzichten, indrukwekkende bergtoppen, stilte en frisse lucht.

De maanden augustus en september zijn heel geschikt voor het maken van wandelingen: heerlijke temperatuur en sneeuwvrije toppen zodat we hoog kunnen lopen. Ook wat minder hoog zijn de paden mooi en vinden we nog genoeg bloemen. Het dal biedt de wandelaar vele wandelingen zoals de bekende en mooie wandeling over de hangbruggen naar het gehucht Zuort. Ook de panoramaroute Engiadina Bassa is zeker de moeite waard, een zeer afwisselende route, voor een groot deel boven de boomgrens, met zoals de naam al zegt schitterrende uitzichten. Voor diegene die graag een top willen beklimmen, zijn de Arina (2828m) en de Mutler (3297m) echte uitdagingen. Ook voor de minder  geoefende wandelaars zijn er volop mogelijkheden in dit gebied. Veel wandelingen kunnen gestart worden vanuit het hotel, onze verblijfplaats. Op verzoek maken we gebruik van de hotelbus naar bijvoorbeeld de beroemde gletsjer Morteratsch. Of we nemen de kabelbaan vanuit Scuol of Ftan zodat we op hoogte een mooie wandeling kunnen maken en misschien even in het bergmeertje kunnen zwemmen....